lauantai 28. marraskuuta 2015

So why don't you just stretch

Koirilla on kuntokuuri menossa, koitetaan kerätä lihasmassaa nyt aktiivisesti kaikille.
Oon aina halunnut testata, että mikä on koiran kokonaismatka kun sitä juoksuttaa metsässä vapaana.
Käveltiin itse n.4km, samalla lenkillä Sinisterin matka oli 12,64km. Keskinopeus 8,49km/h ja huippunopeus 26,61km/h. Huippunopeuteensa se kiihdytti kun lenkkiä oli takana 2,51km.

Tämä oli normaalia lenkkiä melkein puolet pienempi (ja Sinppu oli normaalia laiskempi), kun haluttiin vaan nähdä toimiiko koiran valjaisiin kiinnitetty puhelin ja gps miten hyvin muovipussiin ja villasukkaan jeesusteipattuna :D
(Toimi, tosi tarkastikin, eikä ottanut kosteutta, ei irronnut, ja oli sen verran pehmeästi pakattuna ettei ota osumaa)
Eli normaalisti kävellään n.7km, joten Sinisterin matkaa tulee arviolta huimat 20km yhdelle lenkille.

-Kuulen usein väitettä, että koiralle riittää remmilenkki ja että "ei sillä ole väliä miten koiransa ulkoiluttaa". Kyllä sillä todellakin on väliä ja tämäkin sen todistaa että tulokset on hieman eriluokkaa kun koira juoksee vapaana - versus 2metrin remmissä.

Sinister seisoskelee lenkeillä paikallaan imppaamassa kaikenmaailman hajuja, ja se on koiristani fyysisesti kaikista vähäaktiivisin ja kiihdyttää tosi harvoin kunnon vauhtiin, toisin kuin Zeus, joka ei pysähdy koskaan ulkoillessaan hetkeksikään. Mutta jopa Sinister liikkuu meihin ihmisiin verrattuna kolminkertaisen määrän metsälenkillä.
Seuraava mittauskohteeni on Sinister ja frisbeen heittely. Mielenkiintoista nähdä millainen matka siitä kertyy, missä ajassa ja millä nopeuksilla. 

Sitten mittaan Zeuksen metsälenkin, ja katson miten paljon aktiivisempi se on. Luultavasti mittaan kaikki koirat, mutta isoin ero on luultavasti Zeuksen ja Sinisterin välillä.

Kaikkien suurempien fyysisten suoritusten jälkeen on tärkeintä nesteytys ja lepo. Lihas kasvaa levossa. Laadukas korkeaproteiininen ravinto on myös aivan ykköstärkeää.

1 kommentti:

  1. Erittäin mielenkiintoista. Toivottavasti raportoit myös Zeuksen tuloksista, sekä frisbeenheitosta!

    VastaaPoista