tiistai 29. joulukuuta 2015

You just gotta ignite the light and let it shine

 Ollaan palattu vihdoin kotiin reissusta. Paluumatka meni oikein kivasti ja väsyneesti. VR:n väki oli oikein ystävällistä koiria kohtaan, jäi hyvä mieli.
> Belgit junassa (video)

Mutta itse asiaan:
Jankkaan tästä jokavuosi, ja kaikkialla muistutetaan samasta asiasta nonstoppina, mutta ei ilmeisesti tarpeeksi.

Uusivuosi, raketit - Pitäkää myös ne laukausvarmat koirat kiinni/korkeiden aitojen sisällä!
Koira on eläin, täysin luotettavakaan koira ei voi olla 100% ennalta-arvattava.
- Ulkoilkaa ainakin koko 31.12 kytkettynä tai korkeiden aitojen sisällä vaikkapa koirapuistossa. Meilläpäin on ammuttu siis raketteja jo pari päivää, vaikka niitä saa ampua vasta 31pv klo.18 alkaen.

Netissä kehuskellaan paljon, miten jotkut ampuvat tahallaan esim naapurin koiria pihalla, jotta säikkyvät. Minkään koiran ei tarvitse kestää kohti ampumista ja palovammoja.

Unohtakaa siis se mussutus "ei mun koira pelkää" "se on aina mukana ampumassa raketteja" - Se ei ole koiran paikka. Omistajana olet velvollinen pitämään lemmikkisi turvassa.
Eläimesi eivät ole valitettavasti turvassa omalla pihallaankaan.

Ottakaa myös huomioon että se säikähtänyt, normaalisti leppoisa 100kg koira voi tulla päälle, ja hysteerinen sen kokoinen koira tappaa helposti myös suuremman miehen. Myöskään säikähtänyt hevonen moottoritiellä ei ole kenenkään edun mukaista tai ketjukolarin arvoista.

 
Meillä valmistauduttiin lähipäivien ulkoiluun ostamalla uusia heijastimia. Vaikka Envy on kaikkea muuta kuin ääniarka, Envykin on eläin, joka voi säikähtää kohti ammuttavaa rakettia.
 Jos koira pääsee jostain syystä paniikissa pakoon, heijastin saattaa auttaa autoilijoita havaitsemaan koiran ajoissa. Se voi säästää koiran että ihmisten henkiä liikenteessä.
Tämä Rukka-heijastinmantteli ei myöskään syty tuleen niin helposti kuin koiran turkki.

M-koko liivistä oli 22euroa ja säätövaraa riittää vaikka hevoselle. Envyllä on vyötärön säätönauha kaksinkerroin kun roikkuu liian pitkänä. Kokoja siis löytyy ihan jättiroduillekin.
Heijastimien lisäksi meillä on orbiloc-turvavalot ja leuchtie-pannat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti