lauantai 2. maaliskuuta 2013

Koirat jotka eivät saa olla koiria!

Nyt aijon avautua. Täten lupaan jollekin herneet nenään.

BelgianBeautyn pojat juovat kuralätäköistä ulkona, syövät lunta, kantavat ja pureskelevat keppejä.
Ne uivat vielä jopa marraskuussa ulkona ja kierivät mudassa. Uintikausi avataan huhtikuussa.
Ne ulkoilevat vapaana ja juoksevat isoja kierroksia keskenään. Koira on luotu liikkumaan. Monipuolinen liikunta(ei hihnassa) on paras ja ilmainen tapa pitää koira terveenä.
- Kukaan koiristani ei ole koskaan loukannut itseään tai muita liikkuessaan tai leikkiessään. 
Liikunta ei riko koiraa.


Deimoskin on näyttelykoira, hieno näyttelykoira, joka rakastaa hieroa itseään lumeen, mutaan ja hiekkaan.
Deimos rakastaa roskia ja syö mielellään jopa pilaantunutta lihaa ja raatoja.
- Se ei ole koskaan kipeä, eikä koskaan maha sekaisin. Sillä ei ole koskaan ollut matoja ja elämänsä aikana vain yksi punkki.


Näen päivittäin omistajia jotka kieltävät koiriltaan kaiken
Jos koira oksentaa tuoreen ruokansa ulos ahmittuaan sen, sitä ei enää anneta syödä 
- vaan tilalle laitetaan uusi puhdas ruoka.
Meillä taas ihan oikeasti koirat syövät sen ruokansa vain uudestaan ja elämä jatkuu.
Se on aivan samaa ruokaa, vain mahahappojen kera. Siihen ei kuole!


Koiralla on vastustuskyky aivan syystä
Koiraa rokotetaan syystä. Koiralla on matolääkkeet aivan syystä. 
Matoja voi tulla, mutta ne ovat hoidettavissa vieläpä hyvin edullisesti.

Koiran kuuluu haistella, juosta, pitää hauskaa vapaana laumansa kanssa. On okei löytää jokin herkullinen hevosenpaska maaseudulta ja oksentaa se omistajan sohvalle.
On okei kaivella kuoppia, kusta tolppiin ja varastaa kaverin homeinen juuri.
- Se on koira.

Meillä koirat ovat olleet nenäkkäin kennelyskäisen koiran kanssa saamatta minkäänlaisia oireita koskaan.


Ihmiset kauhistelivat kerran jopa että koirani juoksevat vapaana metsässä. 
Sieltähän voi löytyä vaikka jotain eläintenraatoja.
Niin, onhan niitä. Koira on petoeläin joka syö muita eläimiä.

"Eileen Layne Kalifornian Eläinlääketieteellisestä yhdistyksestä kertoo, että "Kun lemmikkieläinmuonapakkauksen tuoteseloste sisältä liha- tai luujauhoa, se on juuri sitä- keitettyjä eläimiä, mukaanlukien koiria ja kissoja. Auton alle jääneet eläimet, teurastamojen hylkäämät ruhot ja teurastamoon sairaskuljetuksen toimesta maatiloilta haetut eläimet- kaikki nämä ovat hyväksyttäviä lemmikkieläinten rehun raaka- aineita nk. 4D- säännön mukaisesti. "
4D tarkoittaa siis: "Dead, Dying, Disabled, Diseased"
= Kuolleet, kuolemassa, vammaiset ja sairastuneet.

"Steroidit, antibiootit, loishäätölääkkeet, kasvuhormonit, eläimen sairauden hoitoon käytetyt lääkkeet - nämä kaikki päätyvät luonnollisesti myös lopputuotteeseen- renderöityyn massaan."

Joten kyllä, koirani syövät metsässä jopa ehkä raatoja. Villieläinten raatoja, joita ei ole höystetty lääkkeillä. Niin se on ja tulee aina olemaan.
Ihmiset kauhistelevat että miten meillä koirat saavat syödä kokonaisia eläimiä kotona. Erityisesti kokonaiset kalat aiheuttivat kohua. Kalahan voi olla vaikka myrkyllistä. Mitä?


Koira on koira. Koira nauttii pahalta haisevista asioista, raatojen repimisestä, ällöttävien asioiden syömisestä ja täysiä juoksemisesta kavereiden kanssa. Ojasta löydetty keppi on arvokas aarre ja siitä on mukavaa kisailla kavereiden kanssa. Tyhjä tupakka-askikin on voi olla hieno aarre ja siitä voi olla ylpeä.

Me ihmiset olemme valmiita kaatamaan alkoholia kurkustamme alas litroittain ja täytämme keuhkomme mieluusti tervalla. Miksi koira siis ei saisi kantaa lenkillä keppiä ja haistella tyttöjen pissoja?


Joku on siellä ihan varmasti sitä mieltä että olen maailman huonoin omistaja, ja koirani kärsivät.
Kerran mulle on ääneen se sanottu. Kidutan koiriani koska niillä on öisin kaulassa valopannat.

Kerran eräs nainen pysähtyi kadulla ja tuli huomauttamaan että ei ole koskaan nähnyt yhtä hienoja hampaita kun Sinisterillä on. Monesti joku on pysähtynyt kadulla lääppimään koirieni turkkeja ja kehunut.
Näyttelyissä karvattominakin kausina pojista on sanottu "Erinomainen turkki" ja edellisessä näyttelyssä Deimos oli kuulemma selkeästi harrastavan, aktiivisen koiran kuntoinen. 
Kehuttu on hyvin paljon kaikilla osa-alueilla - jopa ulosteita ja sitä kautta ruoan laatua.

Koira ei siis kuole jos se tonkii mutaa tai jopa syö sitä.
Ehkä paras kuvakooste aidosta, mehukkaasta koiranelämästä on >Pitan kansio, klik! (Kuvat Janne P)
Pitakaan ei ole ollut päivääkään sairaana, päinvastoin - tämä hehkuu terveyttä ja elinvoimaa saadessaan elää onnellista täyttä elämää 

11 kommenttia:

 1. Hyvin kirjoitettu ja mikä tärkeintä, täyttä asiaa! Ainakin minun mielestäni. Aivan samoilla linjoilla olen kanssasi. Koiralla pitää olla vapaus olla koira.

  http://sitasuntata2.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Hyvä teksti! Musta ainakin tuntuu niin kuin olisin kiduttaja, jos viikonki joutuu koiraa käyttämään ainoastaan hihnalenkeillä.

  Ja trimmiin tullessa koiria monesti kannetaan, kun on niin huono sää (trimmistä lähtiessä tietty myös)... En tiiä onko se sitten jo eri juttu, kun on jalostuksella saatu sellaisia karvakasoja, jotka eivät voi astua ulos muuttumatta takkupalloiksi. Ja/tai ne omistajat, jotka eivät vain tahdo että valkoinen pikkufifi likaantuu, mutta silti ottaneet sen tyyppisen koiran..

  Öhh, punainenlanka taisi kadota ja ajatus pätkii :D Kuolaan täällä vaan sun koirias.

  VastaaPoista
 3. Joo :D Ja ohitettaessa tai lenkeillä muutenkin koiraa kannetaan.
  Sitä toista koiraahan ei voi ohittaa ihan muutenvaan...

  VastaaPoista
 4. Hieno kirjoitus! Meillä on sama meininki, vaikka nää ovat vielä "buudeleita". Rapakoista juodaan ja paskaa syödään =D Samaten tuo liikunta; Ekaa kertaa koiranäyttelyssä viimeviikonloppuna mukana ollut avopuolisono kysyi rotuni kehän laidalla viattomasti; "Missä noiden muiden lihakset on?". Niimpä!

  VastaaPoista
 5. Lisää tälläisiä koiranomistajia niin ongelmakoirilta vältytään! Koira on onnellinen toteuttaessaan omia juttujaan - mm. haistelua ja vapaana lauman kanssa juoksemista. Jos koira ei saa näin tehdä niin ihme on jos ei turhauta. Ja turhautunut koira on aikapommi. Minullekin jopa koirapuistossa on sanottu, että on ihanaa kun annan koiran olla koira. Jos en antaisi sen olla koira, niin mikä sitten? Kaniini? Enhän minä itseänikään pidä muuna kuin itsenäni :D

  VastaaPoista
 6. Hyvää tekstiä! Muutenkin blogisi on todella hieno ja mielenkiintoinen, jopa kaltaiselleni toistaiseksi koirattomalle kuumeilijalle :)
  Voisin tässä kertoa vielä omaa kokemusta tuosta koirien inhimillistämisestä: kesällä olin hautausmaalla kesätöissä, ja siinä haravoidessani viereiselle haudalle pysähtyi keski-ikäinen nainen lastenrattaiden kanssa. Hämmästys oli suuri, kun rattaista kurkkasikin shetlanninlammaskoiran pentu ihmisvauvan sijaan. Siellä se sitten vinkui ja pyöri, kun omistaja putsasi hautakiveä ja rauhoitteli "Älä älä nyt, no niin, rauhotutaas nyt iihan hiljaa" jne. Katsoin kyllä parivaljakon perään pitkään, kun nämä viimein poistuivat.¨
  Koiran ei ikinä, milloinkaan pitäisi tulla vauvan korvikkeeksi...

  VastaaPoista
 7. oon samaa mieltä tästä ! :) meillä kaks tiibetinspanielia ja saavat juosta vapaana paikoissa joissa ei oo autotietä vieressä, ne ku on vähän semmosia hölmöjä :D ne saa syödä kanssa ulkona lunta ja muitakin mut on välillä pakko ottaa ne pois koska täällä päin huhuttu että jotkut kamalat ihmiset laittanu partaterän + huumeita jne lihapullan väliin ja tiputtanu niitä tonne tielle koirien harmiks /:

  VastaaPoista
 8. Me syötetään meiän koirille hirven luita, jotka jää yli kun iskä käy mettällä. Mulle on sanottu, että "Teidän koiristahan tulee petoeläimiä jos ne saa raaakaa lihaa!"

  ...Naurettuani viitisen minuuttia selitin tytölle, että koirathan tosiaankin OVAT petoeläimiä.

  VastaaPoista
 9. Täyttä asiaa! Itelläni on sekarotuinen koira (jossa myös belgian paimenkoiraa) ja lisäksi meillä 7 muuta karhukoiraa. Ei niitä mettässä juoksuttaesa olla kieltämäsä kaikkia mitä ne syö ja nuuskii, ja mun sekarotuinen koira syö jokapäivä hevosenpaskaa ja juoksee pihalla irti, ei mitään ongelmia! pidän sun asenteesta ja sulla on maalaisjärki tallella!

  VastaaPoista
 10. Täytyy ihan vaivautua kommentoimaan! Täm oli paras ja järkevin teksti aikoihin, mitä on tullut luettua. Meillä koirat saavat olla koiria ja tehdä mistä pitävät, tietty järje rajoissa :) (vaikka välillä tulee natseiltuakin jos en juuri sinä päivänä halua pestä koiraa hirven kakoissa pyörimisen takia ;D)
  Mutta todella loistava teksti!

  VastaaPoista