maanantai 23. helmikuuta 2015

Koiraharrastajat ulkopuolisen näkökulmasta?

Satuin googlettamaan itseäni tylsyyksissäni (Suosittelen!) ja löysin aivan mahtavan keskustelun netistä, joka inspiroi tämän postauksen jo muutama viikko sitten. Pakko sanoa että kolahti!
(kuvat lainattu netistä, paitsi ensimmäinen ja viimeinen)

" Otan osaa. Tehtäväsi on todella vaikea, sillä useat koiraharrastajat ovat tatuoituja ja pyyleviä,mustissa kirppisretkuissa kulkevia ihmisiä, joilla on jäänyt teinikapina ulkoisesti päälle. "
"Koirankarvainen musta fleece, löpöttävät farkut ja kroksit... "

"Tää on muuten niin totta! Yleisesti ottaen jotenkin nuhruisia nämä intohimoiset näyttelykävijät, varsinkin isojen rotujen kasvattajat/omistajat. Koirankarvainen musta fleece, löpöttävät farkut ja kroksit..."
- Pakko sanoa että kolahti! Tunnistan itseni nimittäin kuvauksesta hyvin! Tosin crocseissa voi olla hieman itsetuhoista esittää koira kehässä tai lähteä kokeisiin... Mutta koirankarvafleece on paras.
Tuttavakasvattajani sai myös sanoiksi sen mitä olen itsekin aina naureskellut:
"Suurin osa belgiharrastajista on vähän pyöreänpuoleisia, varmaan sen takia, kun normaalit ihmiset lenkittää koiriaan, belgin omistajat päästää koirat pellolle juokseen ja vetää ite tupakkia reunalla ja kattelee."
- Tai sitten jos belgi-ihminen näkee jotain vaivaa, se kaivaa taskusta kameran ja kuvaa kun koirat juoksee. Tai jopa frisbeen ;)

Koiranäyttelyporukassa on ainakin kahta sorttia. On ne nuhjuiset fleecepaidat, joihin itsekin kuulun. Sitten on niinsanotut "jakkuporukat";
Pukeutuminen on onnistunutta silloin kun se tuo koiran esille. 
 Koiranäyttely-vaatetuksesta voi lukea lisää >täällä

Kumpikin koiranäyttely-tyyppi herättää varmasti ulkopuolisissa yhtä paljon kummastusta.
Tokihan jotkut ihmiset pitävät ihan normaalejakin vaatteita, mutta enemmän ehkä kiinnitetään huomiota näihin nuhjuisiin tai siisteihin vastakohtiin.

Mä näen koiranäyttelyt kutakuinkin näin:

 ...Ja belggareiden sekä kaukasiankoirien erikoisnäyttelyn näin :D
Jokainen näissä näyttelyissä käynyt tietää että siellä on muutama kasvattaja, jotka soittavat vähintään toisilleen suuta Best In Show-kehissä ja tönivät toisiaan "vahingossa" tai vähemmän vahingossa.
Koirat katsovat vieressä "Oh hell no, tuohon en osallistu"

Joulukuussa on Suomessa perinteiset Voittaja-näyttelyt, ja niiden pukeutumista aletaan miettiä viimeistään kesäkuussa. Pukeutumisessa on aina vakiona koirankarvat.
Karvat kuuluvat myös sisustukseen.

Kutakuinkin ulkopuolisen silmään koko koiramaailma on varmasti aivan tärähtänyttä. Koiraihmisiä ei voi myöskään ymmärtää puheissa, paitsi ehkä sanan "kakka"
Koiranomistajien aamu kun alkaa marttakerholla, jossa puidaan koiran viimeviikon ulosteita, niiden väriä, laatua ja koostumusta sekä väitellään ruokamerkeistä.

Muutoin koiraihmisen puhe saattaa kuullostaa tältä "Meidän Musti sai AVO-ERI1, SA, PU1, ROP, SERT, CACIB sit 16:00 alko RYP ja sitten päästiin siitä viel kisaa BIS. Viimeviikolla Mustista tuli muuten RU MVA ja JK1. LT on +145 laukauskokematon. Se on joo A/A 1/1 SP0 + PPM, mutta Musti ei oo jalostukseen koska sil on hemorraaginen gastoenteriitti, kardiomyopatia ja syringomyelia. Mustin siskolla on pikkuaivojen ataksia"
... Kuinka monesti multa on kysytty pitkän selityksen jälkeen "sama suomeksi?"

Muita koiraharrastukset iloja, joita unohdin listata? Rotuharrastajien stereotypioita?
Jätä kortesi kekoon ;)

Pysykäämme pähkähulluina! Hyvää alkanutta viikkoa!

5 kommenttia:

 1. Hauska teksti! :D Ja jotkut kohdat aivan totta.

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Kiitos kirjoittamani näyttelypukeutumispostauksen linkityksestä! Ajattelin kuitenkin huomauttaa, että tässä postauksessa oleva kasvattajaryhmäkuva ei ole julkisesti kopioitavissa, kuva on kaverini ottama ja olen saanut häneltä luvan käyttää kys. kuvaa kirjoituksessani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Apua, pahoitteluni!
   On muuten todellinen haaste löytää kuvia hyvästä handleripukeutumisesta, oli ehkä oikeasti paras näkemäni tyylittely siinä kaverisi ottamassa kuvassa!

   Poista
 3. Aivan mahtava teksti😄! Voin vaan kuvitella miltä kuulostaa vieraan korvissa kun aksa-harrastaja puhuu: "Keskiviikon kisoissa Murre sai AVAn ja hyppysertin, radalla sit tehtiin kepeille valssi ja vitoselle viski, ja sit Viel puomille tuplasylkkäri..."😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan :D :D Kyl pelkkä tokokin saattaa olla aikamoista hepreaa kehätarkkeineen yms :D
   Tänään viimeeksi mun suusta pääsi sana "näyttelyteltta" ja jo jätti miesystävän suun auki kun ei koiraihminen ole :D

   Poista