torstai 30. elokuuta 2012

Liikunta on voimaa

Päätin sitten alkaa treenata poikien kanssa AD-kokeeseen, eli koiran kestävyyskokeeseen.

20km matka, 12-15km tuntinopeudella ravaten.

Huomasin miten Sinister rakastaa pyöräilemistä ja siitä lähti idea. Pyöräily Sinisterin kanssa on tehnyt myös ohikulkevista pyöräilijöistä merkityksettömiä, vaikka ennen niitä olisi haluttu ehkä vähän näpsäistä.
Käytän pyöräillessä flexiä, joka antaa koiralle tilaa ja on helppo päästää käsistä vaaratilanteessa. Normaalisti Sinister kulkee vapaana, mutta kytkettynä on helpompi pitää koira ravissa laukan sijaan.

En edes tiennyt miten hyvän kontaktin pyöräillessä saa koiraan tai miten motivoitunut koira voisi olla.
Ohitetaan pyörällä remmiräyhääviä koiria, ihmisiä, pyöriä, kissoja, lintuja, oravia, eikä mikään kiinnosta Ässää yhtään - ei etenkään ne remmiräyhäpiskit.

Jokainen terve koira nauttii liikkumisesta

Vauhtia keväällä 2012, Deimos-kakara ja Dino-herra mukana.

Jo parissa päivässä Sinisterin energisyys on kasvanut mielettömiin lukemiin. Koira on pirteämpi ja iloisempi, nukkuu paremmin ja odottaa mielissään ruoka-aikaa.
Kun aamulla/päivällä pyöräillään, niin illalla Sinister on täynnä räjähtävää virtaa.
Pyöräily ei siis tosiaankaan väsytä koiraa, vaan piristää tulevaa varten.

Belgissä kuuluu olla virtaa, ja nyt me pistetään kunto korkealle! Deimosta(8,5kk) opetan pyöräilemään varmaankin ensikeväänä, nyt se on vielä liian epäsopusuhtainen ja kasvuiässä.
Pyöräily"raja" on kuulemma 2vuotta, mutta AD-kokeen ikäraja vain 16kk, mutta omaa koiraa tarkkailemalla tietää milloin liikunta on liian rajua. Kehitysikäistä pentua ei tietenkään saa rikkoa.


Deimoksella on jo nyt kovempi kunto kuin Sinisterillä. Deimoksen kanssa on lenkkeilty 10viikkoisesta asti, kun taas Sinisterin lenkityksen aloitin typeränä vasta 6kk iässä. Deimos on yleensä kaikkialla nopeammin ja sen meno on aina 102% tehtiin sitten mitä vain.
Deimos oli alusta asti todella kovakuntoinen pentu, eikä sitä hidasta edes iso maha.
Kakara olisi varmaankin ollut tähti agikentällä, sillä kaikki täysiä liitäminen on ihanaa!


1 kommentti:

  1. Mikäs teitä estää Deimoksen kanssa liitämästä ;) Sinne vaan agitreeneihin ni kakaran mahaki kutistuu :D

    VastaaPoista