perjantai 18. toukokuuta 2012

BARF tappaa sun koiran!1OMG

Omg, hullujenhommaa ja eläinrääkkäystä!11/#"#%&


Tätä ei onneksi kuule enää niin paljoa, mutta vieläkin kaikkia hassuja väittämiä kantautuu korviin.

"Koiran ruoasta pitää olla vähintään 70% kasviksia, riisiä ja puuroja"
- Täh? Mitä lihansyöjistä polveutuva eläin tekee kasviksilla? 
Koiran elimistö sulattaa kasviksia todella huonosti, ja luonnossakin petoeläimen kasvisateriat rajoittuvat riistan vatsan mukana syötyyn puolisulaneeseen, pureskeltuun ruohoon, puunlehtiin ja satunnaisiin marjoihin.
- Vasten luuloja, riisi allergisoi koiran helposti. Meilläkin sellainen allergikko on kotona.
Edellisistä vaihtoehdoista kannatan eniten puuroa paremman sulavuutensa takia.


"Ei missäännimessä linnun tai sian luita, koska ne voi puhkaista suoliston"
- Lainaus Malin Ekblomia vaustaukseksi:
"Sitä tosiasiaa ei voi kieltää, ettei koira voisi saada suolitukosta tai repeämiä luita syötyään. Useimmiten tällaisia ongelmia aiheuttavat kuitenkin kypsennetyt luut. Kypsistä luista irtoaa paljon helpommin teräviä sälöjä, jotka voivat repiä suolistoa. Kyseessä on useimmiten koira, joka ei ole tottunut syömään luita tai koira, joka syö luiden lisäksi myös kuivamuonaa tai runsaasti viljaa. Yleensä raa’at luut sulavat koiran ruoansulatuksessa hyvin. Koira, joka on pennusta lähtien tottunut syömään raakoja luita, voi syödä niitä melko huoletta. Sen mahahapot ja ruoansulatuselimistö ovat sopeutuneet sulattamaan luut kokonaan."

"Ei saa antaa raakaa lihaa, koska siinä on bakteereita"
- On siinä, bakteereja. Mutta olettekos kuulleet ns. hyvistä ja huonoista bakteereista. Naudanmahaa syötetään koirille nimenomaan juuri sen sisältämien "hyvien bakteerien" takia.
Jos tässä verrataan salmonellaan, niin voin kertoa, ettei sellainen kykene elämään koiran (happamassa) elimistössä.Sian sydän jauhettuna & Nautasika rasvainen jauheliha (45% rasvaa)

"Koiralle ei saa antaa raakaa lihaa, koska siitä saa liikaa proteiinia"
-
Aha. Lihaisalla rasvalla tai luilla saa kummasti rajoitettua proteiininsaantia. Koiran ei olekaan pakko syödä jokapäivä 100% raakaa, punaista lihaa. Proteiinia ei tulisi kuitenkaan vältellä, sillä se on hyvin tärkeää hyvinvoinnin kannalta! Mitä aktiivisempi koira, sitä enemmän proteiinia tarvitaan. Luonnollisestikin.


"Raakaruoassa on liikaa rasvaa"

- Koiran pääasiallinen energianlähde on rasva. Koira hyödyntää rasvaa erittäin tehokkaasti ja se pitää turkin, ihon ja limakalvot hyvässä kunnossa. Broileri on vähärasvaisempi liha, mikäli pelkää koiransa pullahtavan.
Vaikka ihmiset ovatkin rasvahysteerisiä, koiralle rasva on silti todella hyväksi.
Huom. Hiilarit lihottavat koiraa tehokkaammin kuin rasva itse.


"Luut eivät ole missään nimessä ruokaa, ja ne täytyy aina KEITTÄÄ ennen niiden antamista koiralle"

- Tämä löytyi itseasiassa koiranpennun hoito-ohjeista. Kirosin ääneen.
Luita EI SAA missään nimessä kypsentää, koska silloin niistä irtoaa herkästi juuri niitä vaarallisia siruja.
Ja kyllä ne luut on ruokaa samalla tavalla kuin vaikka nappulakin. Vaikka luut ovatkin vähän energiaa sisältäviä, ne ovat silti hyvin ruoaksi kelpaavia. Sian luissa on usein mukana enemmän rasvaakin.

"Aidot luut vahingoittavat koiran hampaita"
- Miten villieläimillä sitten hampaat pysyvät suussa? Hampaathan ovat tarkoitettu puremiseen.
Millä tavalla sitten kaupan nahasta tehdyt pururullat ovat turvallisia, koviahan nekin ovat?
Ainoa vahingoittuva asia suussa on mahdollinen hammaskivi, ja se onneksi sitten lähteekin raakaluilla ;)
Näyttääkö Sinister hampaattomalta? Ässä on syönyt ihan 7viikkoisesta aitoja naudan ydinluita ja rustoja. Ei yhtäkään puuttuvaa, rikkinäistä tai epämuodostunutta hammasta. Eläinlääkäritkin ovat ohikulkiessaan kehuneet kovasti, vaikka itse koiraa ei ole edes niillä kerroilla terveystarkistettu. 
Valkoisen hymyn näkee kauas.

6 kommenttia:

 1. Luin juuri jostain, että KAIKKI ruoka (sekä lihat että kasvikset) pitäisi kypsentää koiraa varten. Millä ihmeen perusteella? :D

  VastaaPoista
 2. Lihassa on kato SALMONELLAA ;))) Niin kuulee sanottavan

  VastaaPoista
 3. Ihmiset on kyllä nykyään ihmeellisiä hienohelmoja, kun edes eläin ei voi syödä kypsentämätöntä ravintoa... Kummasti ne sudet ja muut villit koiraeläimet luonnollisella raa'alla ravinnollaan elää. :D

  VastaaPoista
 4. Tuli mieleen tuosta, luulenpa että minun äitin koiranki pitäs saaha enempi juurikin raakaa lihaa, sen sijaan että aina kuivia nappuloita (joita on muuten tosi ranttu syömään..) Kypsennettyä jauhelihaa joskus laitetaan sekaan, ehkä hieman raa'aksi jätettyä, joskus muutaman kerran raakaakin.. Niin tosiaan, asiaan.. kun koira oli puoli vuotta, meni toisesta takajalasta polvilumpio niin löysäksi ettei pysynyt ollenkaan paikallaan, ja eläinlääkäri antoi kaksi vaihtoehtoo, piikille tai 700 euron leikkaus.. no tottakai rakas haukku leikattiin.. no, juuri ja juuri kerkesi parantua leikattu koipi, kun oli todella iso leikkaus, sääriluukin piti katkaissa.. :/ No, sittenhän meni toinenkin koipi. selvisi vähän pienemmällä leikkauksella, ja kuulemma pitäisi nyt elää onnellisesti vanhaksi herraksi. Niinhän ne sanoi ensimmäisenkin leikkauksen jälkeen.. Mutta varsinkin unosten jälkeen venytellessä koira on jäykkä. Ruokavalion muutos voisi varmaan tehdä minun pikkuvelulle hyvää? ps. anteeksi romaani. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milly, pahoittelen että vastaan näin myöhään :(

   Kala ruokavaliossa on todella hyvä lisä koiralle, jolla on nivelvaivoja :) Raakoja erilaisia kaloja koiralle, muistaen toki madotuksen pari kertaa vuodessa. Biotiinin sanotaan myös ehkäisevän "vanhuudenvaivoja"
   Erilaisia öljyjä tietenkin myös, Nutrolin-merkkistä öljyä ovat monet suositelleet samanlaisiin vaivoihin, mutta itse en ole vielä kokeillut.
   Nutrolin taitaa myös myydä nivelille tarkoitettua öljyä.
   Koiraa voi myös auttaa venyttelemisessä ja siihen varmaan eläinlääkäri osaa antaa parempia neuvoja, mutta terveen koiran venyttelyvinkkejä löytyy tosi paljon googlesta :)

   Poista
  2. Eikä mittään. Joo, kuulostaa ihan fiksulta, pittää ehotella emolle että lissäilis semmosia koiralle, ko tuntuu muutenkin tykkäävän kaikesta muusta enempi mikä ois "ommaa" ruokaa.. :D kiitoksia vinkeistä!

   Poista