torstai 27. syyskuuta 2012

Deimos yllättää


Deimos ilmoitettu Helsingin voittajanäyttelyyn 9.12.2012! Jei!


Tuskin tuo luonne tuosta kääntyy yhtäkkiä huonompaan kun mörkökausi oli lyhyt ja lievä, mikäli sitä edes mörköiäksi voi kutsua. Haukkui kerran puulle pimeässä ja sitten olemattomille ääänille tuhisi kotona.
Eikä mikään kummituskausi pilaa yhtäkkiä koiran hyvää luoksepäästävyyttä näyttelyssä...
Enkä ole kuullut 1v iässä esiintyvistä mörkökausista?

Päätin jättää Sinisterin ilmoittamatta BH-kokeeseen, ja Tokoja katotaan vaikka ensvuonna. Miettiköön nyt ainakin puolivuotta että mitä niillä kiveksillä tehdään kun puhutaan luoksepäästävyydestä.
Sinister on muuten avoin mun mielestä, mutta kiveksiin ei oo kellään suoraan tuntemattomalla suoraan koskemista.

Sinister viettää jotain aikuisiän uhmaikää.


Eilen huomasin että Deimos oppi hakemaan mulle patukkaa neljällä toistolla. Deimoksella on ääretön kiinnostus aivan mihintahansa esineeseen ja asiaan mitä voi kantaa suussa.
Moni on kehunut sen järkyttävää ruokamotivaatiota koirapuistossakin. "Tää koira on selvästi valmis tekemään ihan mitä vaan palkan eteen" - Näin on. 
Sen lisäks kaikki palkka on aivan loistavaa Deimoksen mielestä.
Paikkamakuun se keksi Sinisteriltä. Yhtenä päivänä käskin Sinisterin maihin ja kävelin matkan päähän. Käännyin ja Deimos kökötti Sinisterin vieressä odottamassa mitä tapahtuu seuraavaks. Ihan tyynesti ja tarkkana mua tuijottaen.
Noin pirun vilkkaaksi koiraksi se on erinomainen pysymään paikoillaan.


Deimoshan on mielettömän tarkka maavainuinen jäljestäjä, ja nyt sillä on melkein luonnostaan hyvä nouto. Vakuutuin yhdessä illassa sen kyvyistä niin, että taidan alkaa tosissani siirtyä sen kanssa noutokapulaan.

Otin Derpan näyttelykoiraksi, asenteella "Ei sen tarvitse hankkia aivoja, kunhan on kaunis ja ystävällinen"
Sillä on niin hauska tapa tehdä töitä, että en osaa itsekään pitää vakavaa naamaa.

Deimoksen äidin siskon luonnetesti on +174 ja suvusta(mummon sisarukset) löytyy mm. JK2, valjakkohiihtoa, BH ja luonntesti +250, mummon äiti JK3... Joten ehkä siellä suvussa on sitä potentiaalia.

Kyllä me lähdetään kokeilemaan siipiämme Deimoksen kanssa. Sillä ei ainakaan jää kiinni luoksepäästävyydestä, tuo otus on mega-avoin.

Pelkäsin että se on liian vanha aloittamaan mitään, mikä voisi edetä ehkä kisatasollekin, mutta sitten muutama kovempikin harrastaja ilmoittautui myöhään aloittaneeksi ja rohkaistuin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti