maanantai 17. syyskuuta 2012

Treeniä äijät, treeniä


Tein viikonloppuna elämäni huonoimman treenin Sinisterin kanssa. Olen ainakin vähän viisaampi - Sinister ei kestä häiriötä, etenkään sen lemppari-ihmisiä katsomassa.
Tuo koira täytyy myös kuumentaa kunnolla, pikkusöpö tottis ei ole selkeästikään tarpeeksi motivoivaa kun Mari-kummi seisoo katsomossa.


 ... Onneksi meillä oli hyvä opettaja.Palataan siis harjotteluun kotikentälle, missä ainoa häiriö on lapset, jotka Sinister haluaa ignoorata muutenkin.

Muuten viikonloppu meni niinkuin yleensä. Vauhdissa tuttujen jäppisten kanssa.


Kasa belgimakkaroita.
Sinister, Deimos, Dino ja Foxi alimpana.

Sinisterin stressit on yhä liian korkealla 5päivän loman jälkeenkin. Oon koittanut kevyesti hieroa sen selkää ja kiihdyttää pintaverenkiertoa hellästi. Muuta eroa en huomaa kuin pissahädän ;)

Hieronnasta puheenollen sain vihdoin torstaina kirjani.

Sinisterin siskon omistaja suositteli tätä kirjaa kun pohdiskelin lihasjumejen ja selän rakenteen syntyjäsyviä. Sainkin paljon vastauksia! 
Harmittaa vain kirjan venyttelyohjeet, en itse amatöörinä ainakaan menisi niitä suorittamaan koiralleni. Enemmän haittaa kuin hyötyä kun ei tiedä mitä tekee.

Kaikki muu oli oikein mielenkiintoista ja hyödyllistä jokaiselle koiranomistajalle.
Venytyksetkin ehkä siinä mielessä että koiraa voi kannustaa ja palkita niiden omatoimisesta tekemisestä, kuten oon aina tehnytkin. Aina kun koira venyttelee -> palkkaa.

Kuten kirjassakin tulee esille, urheilukoirahieroja ja fysioterapeutti ovat tärkeitä apuja koiranomistajalle. Josset ole käyttänyt koiraasi vielä kertaakaan hierottavana, juokse jo nopeasti vastaanotolle.

Itse olen saanyt koirahierojasta niin paljon irti koirani kanssa että ekalla kerralla itkin kun koira liikkui niin kivuttomasti sen jälkeen. Kirjassakin painotetaan että myös kotikoirat tarvitsevat hierontaa.

Kirja antaa myös vastauksia koiran käytösongelmiin, jotka nekin voivat usein johtua fyysisistä ongelmista.
Suosittelen lukemaan!


Sinisterillä on tänään 16:00 lonkka-,kyynär- ja selkäkuvaukset silmäpeilauksen kera.
Kirjoitan siitä tännekin. Kumpa kaikki olisi kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti