sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Saako sitä silittää? -rage


"Saako silittää?" olisi kiva kysymys ennenkuin ihmiset juoksevat koiran kaulaan tai nostelemaan sitä syliinsä.


On se järkyttävää että jopa isojen rotujen omistajat tulee vielä sörkkimään ja nostelemaan toisten koiria. Varsinkin kun oma koira vihaa ihmisiä, niin miksi jonkun muun koiran pitäisi olla sylissä kannettava?
Omassa lapsuudessani kysyttiin aina ensin lupaa, ja "isojen" koirien(esim. saksanpaimenkoira) omistajia ei edes lähestytty.

Täällä Pohjois-Helsingissä ihmisillä on hienot tavat. Koiraa ottaessani en tiennyt miten ihmiset saattavat yhtäkkiä syöksyä ja napata koirasta kiinni takaa ja nostaa ilmaan. 

Naapurini tytärtä ja heidän shetlanninlammaskoiraansa oli joku mies seurannut kotiovelle, 

koska ei saanut lupaa silittää koiraa mutta halusi silti! 
Kuulemma 20vuotta sitten äidin edellisen koiransa kanssa tälläistä ei tapahtunut.

Toinen naapurimme ei uskalla sanoa ihmisille ei, kun he tunkevat riepottelemaan heidän lapinkoiranpentuaan. Sehän olisi tosi törkeää.

Siis herranjumala, ketkä tässä nyt ovat sitten törkeitä?

Halloween. Sinister on tälläinen kun talo on täynnä vieraita, meteliä, hajuja ja outoja asusteita.
Rennoks vaan ja sammuu syliin kaikessa rauhassa.

Sinister oli kuitenkin ehkä pahimmassa riepotuksessa lähiön koirista pentuna.
On kumma että se on säilynyt kuitenkin toimivana koirana...

Aivan viimekuihin naapurin alkoholisti on sitä koittanut härnätä ja aina sain itse pompata väliin kun koira alkoi stressaantua ja kiehua yli.
"Ei se haittaa jos me vähän leikitään" 
Suomennos: Eli pelottelet koiraa päivittäin kun kävelet kapakasta kotiin?
Nyt kun se ei uskalla enää kiusata Sinisteriä, se alkoi kuulemma sitten kiusata naapurimme vesikoiraa. Kieltoja ei uskonut, ja kesken treenejen. Käytöstavat kunniaan.

Sitten se kaikkitietävä toinen lähijuoppo, Minnako se oli.
"Mä oon ollu koko ikäni koirien kanssa, otan itekin belgin"
Suomennos: Peräpäästä kiinni, koiran riepotus ilmaan niin että pentu kiljuu. Irti ei päästänyt ennen kun uhkasin nyrkillä, aivan kirjaimellisesti.


Juuri viimeeksi tänään joku pikkupoika syöksyi Zeusta kohti pihalta. Onneksi kakaralla on ikää näpsäkät 11viikkoa ja jokin "uhmaikä", niin tämähän napsahti haalarin lahkeeseen kiinni.
Sinisterin kanssahan siinä kävi niin, että raukka oli 7viikkoinen ja juuri meille saapunut, uusi ympäristössään.
(7viikkoa on muuten aika pirun alhainen luovutusikä, saisi nousta 10vko!)
Päivittäin joku pikkulapsi lähtee syöksymään kohti ja saa olla varpaillaan. Vanhemmat ei niitä vahdi, eikä näköjään opetakaan.
...

Yhtenä iltana eräs newfoundlandinkoiran omistaja yritti kännipäissään nostaa Zeuksen syliin ja karjaisin samantien ÄLÄ KOSKE. Sitten selitin että tästä tulee tasan harrastus- ja näyttelykoira, sitä ei pilata harkitsemattomalla koskettelulla kännipäissään heittelemällä ja horjumalla ja roikottamalla.
Nainen ihmetteli sitten että miksi mä haluan näyttelykoiran... Sanoi vieneensä nöffinsä näyttelyyn 3 kertaa mutta se kävi tuomarin päälle.

Kielsi vielä samassa Zeusta rapsuttamasta jalkaansa ja leikkimästä kepillä 
- siinä on kuulemma pöpöjä.

Mikä ihme tuntematon nainen on päättämään mitä toisen pentu tekee ja mitä ei? 
Mitä muut ihmiset ovat opettamaan mitään sääntöjä. 

Meillä koirat kyllä saavat rapsuttaa omia jalkojaan jos kutittaa ja syödä niitä kakkakeppejä niin paljon kun haluavat. Ne eivät raahaudu passiivisina lyhyessä remmissä asfalttilähiössä korttelin ympäri ja odota kokopäivää kotona kun omistaja on kapakassa tappelemassa.
Meillä eletään koiranelämää, kuraa, mutaa, likaa, keppejä, menoa, painia, töitä, lötköttelyä, ruokaa...Sellaisenaan kuin se on.


"Onks toi ihan täysi susikoira vai sekarotunen. Oho, ompas se arka"
- Se on puhdas belgianpaimenkoira, ja sen rodun pohtiminen ei taaskaan tarkoita että sitä koiraa on tultava tutkimaan naamalle se kalja käsissä 4promillen humalassa.

Tänään viimeeksi jonkun miehen piti sitten lääppiä pentua kun Sinister oli lähellä.
Sinister ei arvostanut, vaan juoksi ympärille haukkumaan naama irvessä. 
Se on kumma että vasta sitten uskotaan kun Sinister huutaa naama punaisena. 
Kuinka usein saan jotain vastaväitteitä "Eiku mä osaan kyllä olla koirien kanssa, mä tykkään koirista"
Joo, ymmärrä nyt että sun kehonkielikin on jo niin uhkaava ettei mitään rajaa.

Kerran naapurin "koiraharrastaja" torui Deimosta kun Deimos meni tämän luokse moikkaamaan.
Miksi? Haluanko opettaa koiralleni että ihmis-ystävällisyys on väärin?
Niin pitkään kun olen kannustanut Sinisteriä pitämään ihmisistä ja tervehtimään, niin kukaan ei todellakaan sakota sosiaalista koiraani avoimuudesta. Niin että saaketti, pitäkää ne näpit omissa taskuissanne.
Mä oon niin kyllästynyt että aina joku "tietäjä" aikoo leikkiä mun koirien kanssa huitomalla kepillä kohti, tönimällä ja huutamalla.
Hankkikaa itellenne pehmoeläimet tai jotain. Eihän tuntemattomien lapsiakaan napata syliin ja halailla yllättäen kadulla?

4 kommenttia:

 1. Missä sä oikein asut? :D

  Mulla ei oo koskaan ollu mitään ongelmia. Oon kai niin vittuuntuneen näkönen aina ja ihan välittömästi sanon selkeesti että voi suksia vittuun siitä, ei kiinnosta. Joskus on lapset kysyny saako silittää ja pari kertaa vanhemmat mummelit, se on ollu ihan jees ja on saanu paijata. Mut yleensä vaan painelen menemään ottamatta katsekontaktia kehenkään, katsekontakti kun tuntuu rohkaseva kaikkia avaamaan se suunsa :)

  VastaaPoista
 2. Ei jessus mitä porukkaa, oikeasti!

  Pitäskö kans lähtä riepottelee vastaantulevien muksuja ja viemään rattaat äidiltä ja juoksee ees taas "ku se on varmasti siitä muksusta niin mukavaa" ja heitellä pää alaspäin vaikka kalliolta alas...

  Käydä vähän silittelee tukkaa ja venyttelee poskia, ja totta kai humalassa!

  "Mutta kun mää niin kovasti tykkään nuista lapsista ja kyl mä niiden kaa tuun toimeen"

  Ja samalla syöttää taskusta vähän omenasosetta lusikalla suuhun.


  -.-

  VastaaPoista
 3. Loistava teksti ja täydellinen lopetus. "Eihän tuntemattomien lapsiakaan napata syliin ja halailla yllättäen kadulla?"

  VastaaPoista
 4. Mun on aivan pakko avautua sulle, pyydän anteeksi jo etukäteen! Oon nähnyt jos jonkinmoista koiranomistajaa niin negatiivisessa kuin positiivisessa mielessä ja blogien perusteella sä olet aivan mahtava! Ihana katsoa/lukea niinkin vaativasta rodusta kuin belgianpaimenkoira, ja niin perehtyneeltä ja fiksulta ihmiseltä kuin sä.

  VastaaPoista