keskiviikko 2. joulukuuta 2015

First world problems?

Arvatkaapa mitä. Kyllä, kolmas kerta eläinsuojelusta. Tällä kertaa tosin eläinsuojelu ei enää jaksanut tulla käymään, pyynnöistäni huolimatta, koska täällä on vastikään käyty toteamassa taas eläimet hyvinvoiviksi.

Ja arvatkaapa ilmoituksen syy - Naapurini on mullekin sanonut että meidän _postiluukku_ haisee koiralta ja rappukäytävän kynnysmatossa on kesäisin koiran karvoja. Niin pitkälle kun tiedän, on kuulemma myös kotirauhan häirintää työntää nenää (kirjaimellisesti, fyysisesti) naapurin postilaatikkoon.

Lupasin about kuukausi taaksepäin käydä aina välillä teippiharjaamassa rapun maton, ja puhdistin postiluukkuni yleispuhdistusaineella. Naapuri alkoi raahata wunderbaum-autohajusteita oveni eteen, johon sanoin että saa ihan kiinnittää meidän oveenkin kiinni.
Sovittiin tällaista ja mielestäni olin pitkään erittäin ystävällinen, moikkailin ja toivotin hyviä päiviä, kyselin oma-aloitteisesti että onko jotain mitä mun pitäs huomioida.
Keskustelin asiasta myös kaikkien muiden rapun asukkaiden kanssa, ja kukaan muu, ei edes vastapäänaapuri ole 5vuoden aikana huomannut tällaista, vain tämä uusin naapurini.
No, tosiaan eilen oli taas tullut Ympäristökeskuksesta yhteydenottopyyntö.
Soitin kyseiselle valvontaeläinlääkärille, joka kertoi käyneensä tarkastamassa ovellani ilmoituksen hajusta ja todennut että kyseistä hajuhaittaa ei ole olemassa, joten jatkotoimenpiteitä ei ole. Päätön ilmoitus, jälleen kerran.

Pyysin raporttia postitse, että alan tarvittaessa kerätä näistä tositteita rikosilmoituksen tekemiseen. Kävin myös ilmoittamassa naapurilleni, että olen ollut hyvin kärsivällinen ja ystävällinen kokoajan, ja nyt se loppuu. Ja että minua on kehoitettu tekemään rikosilmoitus päättömistä ilmoituksista.
Kerroin naapurilleni että meillä Suomessa hupi-ilmoitukset ovat rikoslaissa rangaistavia.
En järin pidä ihmisistä (en ole ihmisihminen), enkä niihin luota, mutta kerrankin kun yritän olla huomaavainen ja ystävällinen naapuri, tällaisen vastauksen siihen saa.
Aina painotan, että rehellisesti naapureiden kanssa keskustelu auttaa pitkälle. Sanoisinko nyt sitten, että vitut.

Eläinsuojelu- sekä lastensuojeluilmoituksista on tullut varsinainen muoti.
- Ystävästäni tehtiin lähemmäs 10 lastensuojeluilmoitusta vedoten siihen, että hänellä oli raskausaikana rasvoittuvat hiukset. Kaikki, joilla on älykkyysosamäärä kengännumeroa isompi, ymmärtää senkin että raskausaikana hiukset että iho rasvoittuvat nopeasti hormonitoiminnan takia.
- Toisesta kaveristani oli tehty eläinsuojeluilmoitus koska koirat ulkoilevat outoihin aikoihin. Ei ole ihmisillä käynyt sekään mielessä, ettei kaikkien työajat ole 08:00-17:00, vaan moni tekee esimerkiksi 3-vuorotyötä. Ilmeisesti siis joidenkin mielestä koirien ulkoilussa on myös laittomat ajat?
Olenpahan törmännyt myös elsu-ilmoitukseen, jossa naapuri on väittänyt henkilön pientä koiraa kivenkovaan aliravituksi kissaksi. Tämäkin tarina on tosi ja olen nähnyt tästä tarkastustodistuksen, taitaa olla täysin julkisena myös facebookissa. Ilmoituksen kissahan oli siis chihuahua.


Nämä pilailmoitukset vievät aikaa, veronmaksajien rahaa sekä muita resursseja tapauksista, joissa eläimen tai lapsen hyvinvointi on oikeasti uhattuna tai jopa akuutin huostaanoton tarve.
Kannattaa ihan oikeasti miettiä tätä. Siinä samassa kun tehdään ilmoitus koirasta, jonka omistaja on eläinrääkkääjä, koska käyttää koirallaan vedonestovaljaita, samaan aikaan toisaalla rääkätään oikeasti eläin kuoliaaksi. Resurssejen ollessa erittäin heikot, kannattaa sekin vähä käyttää oikeasti hyvän tekemiseen. Eläinsuojelulla että lastensuojelulla on velvollisuus tarkastaa jokainen ilmoitus, ja tämän kautta pila-ilmoituksista syntyy ongelma. 

Mieheni sanoi, että henkilöiden nimet on sensuroitava dokumenteista, jos aijon jakaa ne julkisesti, mutta jos jotakuta kiinnostaa, voin yksityisesti antaa täällä käyneiden valvontaeläinlääkäreiden nimet.
Tulipa siis tosi hienot nimisensuurit, kröh paint :D Älkää välittäkö. 
Edellinen tarkistus 4.8.2015. 
Mun eläimet, jokaikinen, on mun lapsia, mulle se kaikista pyhin. Ja jos joku haluaa aiheuttaa kiusaa mun perheelle, en ota sitä mitenkään kevein mielin. Vain kerran elämässäni olen joutunut rikosilmoituksen tekemään, silloinkin aiheesta että paras ystäväni uhattiin tappaa. Tämä on sitten se toinen ääripää, jossa kirjaan ilmoituksen matalammalla kynnyksellä. 


Kyllä, mun täytyy olla huono omistaja, koska mun pitkäkarvaisista seitsemästä eläimestä lähtee joskus, etenkin keväisin, karvaa. 
Ja etten uita niitä päivittäin hajuvedessä, jotta ne eivät haisisi siltä, mikä on niiden ominaishaju. 
Jos tämä tekee syyllisen, niin myönnän kaiken.
Tästäkään ei siis ikinä irtoa karvaa... Kröhöm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti