maanantai 3. syyskuuta 2012

Näyttelymörköjä ja syitä?

Sinister eilen näyttelyssä H, tuomari olisi varmasti antanut ERIn kauniille koiralle, mutta Sinister ei edellekään anna koskea takapäähän :(
Tuomarin (kauniit)sanat:
" Good size. Strong head with good expression. Nice-carried ears. Good bite. Good mask. Nice neck & topline. Strong bone. Well-carried tail. Excellent color and coat. Free movement.
Must show more self-confidence and be more approachable. Too shy."

Kasvattaja ihmetteli myös koiran luonteenmuutosta, sillä Sinister on aivan lehmä-rento kehän ulkopuolella ja erittäin kiltti, rauhallinen jäppinen muuten.

Sinisterillä on ennessään HYL ansioluettelossaan, silloin saatiin kehässä kumpikin paniikkikohtaus ja koira alkoi puolustaa mua siellä...Mietin mistä nää ongelmat oikein juontaa alkunsa...

Eräs hullu juopponainen kaappasi yllättäin Sinisterin 8viikkoisena takaapäin syliin aikanaan, ja koira huusi ja puri niin kovaa kuin voimistaan silloin lähti. Oltiin totuttelemassa ääniin ja meluun, kunnes koko touhu sai ikävän lopun. Hyökkäsin karjumalla naista kohti, mutta vahinko oli jo tapahtunut.
Nainen vielä totesi tietävänsä kaiken koirista ja oli hankkimassa itselleen belgianpaimenkoiraa.
Mun mielestä siitä asti Sinister on ollut hieman epäilevä takaapäin koskettelusta...
Nainen ei edes meinannut päästää irti koirasta, ennenkun mulla napsahti aivan lopullisesti. Oli lähellä etten syöksynyt kurkkuun kiinni samantien.
- Sinister tunnistaa yhä saman naisen kadulta, mutta enää arvon pubiruusulla ei ole mitään asiaa meidän lähelle.

Sinisteriä on hätyytelty aivan liikaa pentuaikana. Omistajan reaktionopeuden puutetta...
Naapurin kamala kakara juoksi Sinisterin kaulaan tämän ollessa 7viikkoinen, juuri kotiutunut. Sinister pakeni hysteerisenä ja teki tarpeet alleen. Vielä tänäkin päivänä pihalapset juoksevat yksinomaan Sinisteriä kohti huutaen täysiä ja yrittävät syöksyä kaulaan kiinni.
Sinister pelkää lapsia ja epätoivoisimpina hetkinä omalla pihalla se kääntyy pelkoaggressioon. Tätä on korjailtu melkein 6kk, ja esim näyttelyssä lapset saavat silittää jo. Kotipihan lapset ei vieläkään, yläkerran 2,5vuotiasta lukuunottamatta. Joudun puolustamaan kaikki lapset itse pois viimeisään fyysisesti, jos eivät huutoa usko :( Pihan aikuiset pitävät kuitenkin meidän koirista, eivätkä pidä vihaisina. Oon myös kertonut syitä miksi en halua lapsia lähelle, ainakaan huutaen.

Mietin aina, että mihin hävisi 90-luvun kunnon "Saako silittää?" -kysymys?

Sinister ja mahtava velipuoli Flammeus Ques Who.

Sinister ei ole aggressiivinen tai pelokas koira missään muualla. Siksi on erittäin harmi että se antaa itsestään huonon kuvan näyttelyssä. Olen aina kehunut miten täysipäinen, itsevarma ja älykäs koira se on.

Halusin leipoa Sinisteristä näyttelykoiraa muotovaliota kohti, mutten oikein tiedä mitä tehdä tämän ongelman kanssa. Odottelen röntgenkuvien tuloksia lonkkien ja selän kohdalta, ettei syynä vain ole sittenkin kipu.

Sitä ennen. Tämän blogin lukijat ovat tervetulleita räpläämään koiria näyttelyharjoituksen hengessä.
Laittakaa kommenttia jos kiinnostaa. Asutaan Pohjois-Helsingissä ja auto on.


Verrattuna Deimokseen, Sinisterhän on hysteerinen kehässä.
Deimos on saanut kasvaa erittäin itsevarmaksi egopelleksi Sinisterin varjossa. Deimokseen ei ole kukaan koskaan koskenut yhtään negatiivisesti ja se näkyy aurinkoisessa luonteessa kauniisti.
Deimoksen ensimmäinen näyttelyarvostelu ihanan Marianne Holmin suusta:
"Viehättävä, tiivis, itsevarma, avoin pentu. Komea uroksen pää, hyvä vahva alaleuka. Tänään purenta hyvin niukka. Erinomaiset silmät, korvat ja pään profiili. Ryhdikäs kaula. Tilava runko. Riittävä luusto. Lievästi sisäkierteinen kinner. Vielä varsin jäykkä. Lyhyt askelinen askellus."

Tuomari vielä totesi: "Älä koskaan kiellä sitä olemasta näin ihana!" Deimos halusi siis hyppiä vasten ja pussailla :D

Kaiken uhkaavan Sinister ajaa Deimoksen luonta pois, joten Deimokselle jää vain positiivet kokemukset koettavaksi. Yhdessä pojat säntäilevät ihmisten silitettäväksi torilla ja Deimos hoitaa lapsien viihdyttämisen. Mahtava parivaljakko.
Valitettavasti Sinister joutui kärsimään kaikki virheet, ja Deimos saa sen takia kasvaa turvassa....6 kommenttia:

 1. no mut hei, ei kaikki voi olla täydellisiä, varsinkaan ekan koiran kohdalla. Keksisinhän mieki vaikka ja mitä vikaa Rokista kun alkaisin nyt miettimään, mitkä ois voinu tehä eritavalla kun se oli pieni. Se vois olla vähän parempi koira. Enkä kyl usko et miun iskäkään vaik on neljä sakemannin verran koiria kouluttan ni et sekään on välttämättä ollu yhteenkä täysin tyytyväinen :) (kuullostaapa tuo lause tyhmältä) Ymmärrät miun pointin. Mitä oon sinisteriä nähny ni se on ihan mahtava eläin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin mun kummikin sano että aina sitä ajattelee tekevänsä seuraavan kerran kaikki eritavalla, mut aina jotain jää parannettavaa :)

   Poista
 2. Se on oikeesti jännä miten nykyään ihmiset tulee lääppimään toisten koiria ilman lupaa. ;o

  Huomasin tän varsin hyvin kun olin töissä eläinhoitolalla ja lenkitin erilaisia koiria monta tuntia päivässä. Hyvin vaikeeta mullekkin jos on yksilö joka on ensimmäistä kertaa hoidossa eikä tiedä miten se reagoi. Sit sai nyrpeitä katseita kun pyysin/käskin ettei koskisi..

  Se kans et jotkut päästää omia puudeleitaan tosta noin vaan kysymättä lenkitettävän koiran kimppuun. Hämmentävää touhua nykyään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, uskomatonta.

   Mun pentukoira meni ominpäin kattomaan kerran vihasta jackrusselia, mut oppi onneks sen jälkeen.

   Mua vituttaa se että mun koiria luullaan nartuiks (joo en tajua, kokoa 66cm +30kg) ja sitten tuodaan uroksia vihaava uros meidän naamalle joka haluaa yhtäkkiä syödä meidät. Hyvä siis olettaa meidän koiria nartuiks.
   Omat koirat ei rähjää, mut ei tarvis lasten kuitenkaan tulla lähelle. Ei tiiä miten pahasti käy jos mun 23kg pentu vaikka hyppää lapsen päälle ilosesti...

   Poista
 3. Oi, asuisimpa yhtään lähempänä ni voisin kyllä tulla räplään poikia! :D

  VastaaPoista
 4. tohon siun yhteen kommenttiin viitaten ni sehä miutaki aina pelottaa et ku Roki ku ei oo mikään kevyt pallero (+40kg) ja en oo saanu silt sitä hyppimistä ihmisii vasten pois et joku päivä jos tulee joku lapsi vastaa vähä liian lähelle ja Roki sit pomppais sen päälle.... Eipä tuo pahaa sillä tarkota ku rakastaa kaikkia mut jälki ei varmana ois kovin hyvää....

  VastaaPoista