sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Deimos - Lentävän belgialaisen legendaViikonloppuun on mahtunut näyttelyä. Perjantaina ollaan karkotettu jäitä uimalla sekä lauantaina käytiin Hyvinkäällä ryhmänäyttelyssä ja siellä todettiin Deimoksen kanssa että kumpaakin kiinnostaa homma yhtä kovasti kuin kasa kiviä.
Olin jo valmiina sillä asenteella kiroilemassa ettei tuo koira saa ikinä muuta kuin EH2, joita sille onkin kertynyt. Inhoan handlerihommia, argh.
Deimos imuroi jälleen maata ja kumpaakin meitä alkoi selkeästi tympiä parin tunnin odottelu kylmässä. Hyvin hyvin hitaanpuoleinen tuomari, mikä hermostutti ja kyllästytti hyvin vilkasta kärsimätöntä minibelgiä.


"Mittasuhteiltaan lähes oikein. Hyvin miellyttävä ilmeinen uros. Saa vielä hieman kasvaa rungoltaan ja saada lisää urosmaisuutta. Hyvä purenta. Kaunis ylälinja. Liian lyhyt kaula. Kokoon sopiva luusto. Rintakehä saa syventyä. Liikkuu erinomaisella sivuaskeleella mutta tässä vaiheessa kovin löysin kyynärin. Seisoo etukäpälät ulospäin. Erinomainen karvapeite"
JUN EH1Joku(collieporukkaa tai malinoisväkeä) tiesi myös kehän ulkopuolella kertoa meistä seuraavaa "Hyi v**tu eihän tota oo ees pesty tai kammattu!" ja lähetän sen verran terveisiä, että ei ollutkaan pesty. Oltiin käyty uimassa ja sen jälkeen Deimos kieri hiekkakuopassa. Tuumasin etten edes harjaa koska loputkin villat lähtee.
Kamalaa!1

Näyttelyn jälkeen mentiin belgipoikien kanssa Sipoon koirametsään rentoutumaan. Koirametsän tyypillinen keväthän on siis puolisen metriä syvää paksua kuraa ja tuhansien litrojen edestä lätäkköä.

Deimos rakastaa luontoa ja osaakin ottaa jokaisesta vuodenajasta kaiken irti!

Jaa miksikö Deimos on lentävä belgialainen?
"Zeus saattaa olla isompi, mutta se ei osaakaan lentää näin!"

Sunnuntaina oli sitten vuorossa Lahden kansainvälinen koiranäyttely.
Luojankiitos Erica oli varautunut handlaamaan Deimoksen! Helpotus.

Lahtihan oli "täyteen tupattu" ja tervujakin oli jo yksinään 40kpl. Parhainta tässä näyttelyssä oli ehdottomasti koiratuttujen tapaaminen! Oli tosi mukavaa nähdä tuttuja hymyileviä kasvoja. Belgiväkeen mahtuu kyllä todella ihania ihmisiä!
Lahden messukeskuksen näyttelyt ovat myös yleensä mukavasti järjestettyjä.

Koirien puolella ihastelin erityisesti Sinisterin sisaruspuolia... Voiko upeampia olla. Mistä ne saavat kaiken sen muhkean karvansa, meillä ollaan aina kaljuja, hö!

Ehdoton suosikkini kaikista on tosin edelleen Mustantuiskun Dixandro-Cabor. Siinä on uros mun mieleen  - Deimos oli tosin Dinon ihanuudesta hieman erimieltä tänään. Ilmeisesti Deimos ei enää halua olla Dinon tyttöystävä ;)
Dino oli käyttöluokan ERI1, edelleen viimeistä sertiä jahtaamassa... Höh.

Deimoksen päässä liikkuu ilmeestä päätellen vain hilse?

Deimos sai kehässä jonkun ihan randomin hepulin ja alkoi huudella perääni. Deimos on ollut aina se koira, jota ei kiinnosta pätkääkään missä olen tai minne menen. Deimosta ei yleensä voisi vähempää kiinnostaa keitä ympärillä on tai ketkä puuttuvat. Normaalisti kehässäkään se ei huomaa mitään vaikka huutaisi nimeä korvan vieressä, tänään se kuitenkin tuijotti aivan pöllönä kehän laidalle.

Kaikesta huolimatta - Lahdessa ja Ericassa on jotain taikaa.

"Mittasuhteiltaan rodunomainen uros, jolla lupaavat päänlinjat. Ihastuttava ilme. Hieman pystyasentoinen kaula. Tyypillinen ylälinja. Niukat etu- hyvät takakulmaukset. Ikää vastaava runko. Liikkuu hyvällä askelpituudella, edestä tässä vaiheessa kovin löysästi. Erinomainen karva ja väri. Vilkas, tarkkaavainen olemus"
JUN ERI1!

Viimeeksikin kun ERI tipahti, oltiin Lahdessa ja Erica handlaamassa. Vain ERIca on tuonut meille ERI:t  Nimi on enne? Hahaha. SA (Sertin Arvoinen) oli tuomarin mukaan lähellä, mutta etujalkojen löysyyden takia ilmeisesti vielä ei. Useampi tuomari on nyt huomauttanut kyynäristä, eilenkin tuomari kokeili niitä vielä käsin. Deimoksen sukuahan ei ole kyynärkuvattu, joten pieni huoli alkaa nousta pintaan...

Massiiviset kiitokset Ericalle loistohandlauksesta jälleen!!
Näin hyvin Deimos yleensä tajuaa asioita... "Häh?"

7 kommenttia:

 1. Erica... on myös lähellä ERI-SA, joten eiköhän me se SA sieltä vielä pierasta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah niinpä onki! :DD Ja joku ERI-CACIB vois taipuu kans ;)
   Nooh, jos se SA tippus ni en enää ikinä valittas mistään :D

   Poista
 2. Siis OMG miten sä ootkaan voinut viedä harjaamattoman ja pesemättömän koiran näyttelyyn?! Varmasti Deimos on nyt saanut ikuisia draumoja, koska muut on nauraneet sille!

  (Siis oikeasti peseekö joku koiraan oikeasti muutakin kuin siksi, että ne on ravassa takatassuista nenänpäähän ja pesee ravat mielummin koirasta kuin seinistä ja sohvasta? :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahintahan tässä on että mun koirah saa uida kurassa!? Tai kävellä metsässä, siihen voi tarttua vaikka roska!1

   Huuhtelin sen huolellisesti edellisenä iltana ja katoin että turkissa ei oo takkuja ja totesin että karvanlähtö on persiistä.
   Jos Deimos ei pärjää näyttelyssä niin harvemmin se on sen YÖK HYI kamalasta turkista kiinni... :)

   Poista
 3. Höh, mitä mä olen tähän mennessä ehtinyt lukemaan tätä blogia läpi, niin ihanasti annat koiriesi olla koiria ja touhuta koirien juttuja <3 Noin sen kuuluukin mennä, vaikka ne näyttelyissä käyvätkin :)
  En pitkiin aikoihin ole miettinyt koirajuttuja ollenkaan ja kun toisesta blogistasi tänne eksyin, vanha belgianpaimenkoira-kuume alkoi taas nostaa päätään :) Ihastuttavia karvakavereita. Vielä minullakin joskus! :) (Sitten kun ei enää tarvitse tehdä yhdistettyjä koulu- ja työpäiviä, jotka kestää pahimmassa tapauksessa 15 tuntia...)
  Tykkäsen kovasti ja jatkan lukemista jatkossakin!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Awwww <3 Kiitoksia, piristävä kommentti!

   Deimos rakastaa sikailua, se on kaikkea muuta ku siisti koira... Olis aika aneemista kieltää siltä kaikki :)<3 Se säteilee just kauneimmin kun saa olla tollanen luontolapsi mutakeppejensä ja yöuintejensa kanssa <3

   Poista
 4. Mäkään en pessyt Nalaa viime kehään ollenkaan. Enkä juuri harjannutkaan, koska karvanlähtö. Sille taisi myös tulla siitä elinikäiset traumat.

  VastaaPoista