sunnuntai 4. elokuuta 2013

Mitä koirakirjat opettivat minulle?

Monille koirakirjat ovat uskonto, omistajan pätevyyskin on kiinni siitä kuinka monta koirakirjaa on tullut luettua... Se, mitä koirakirjat minulle opettavat, on listattu nyt tänne.

Pelätkää :D

"Jos koirasi ei anna lyhentää kynsiään, olet joko joskus leikatessasi satuttanut sen kynsiä tai sitten ruokit koiraasi väärin."

"Jos vain koirasi toinen silmä vuotaa, yleensä vasen, olet varmasti ruokkinut koiraasi väärin."

"Kilttienkin terrierien silmät muuttuvat suuttuessa vihreiksi. Kun viha laantuu, väri palaa taas alkuperäiseksi."


"Kaikilla rotukoirilla on kitalaessa yleensä myös suuri pigmenttipilkku."

"Korvatulehduksissa mielenkiintoista on se, että ne melkein aina keskittyvät vasempaan korvaan. Näyttää siltä, että ruoan kuonat erittyvät juuri vasempaan korvaan ja aiheuttavat tulehduksen. Myös korvapunkki menee yleensä vasempaan korvaan, koska se löytää sieltä ravintoa."


"Rustot ja luut ovat vaarallisia ja vahingollisia koiralle ja tekevät siitä vihaisen. Rustoja ja luita syövät koirat ovat vaikeita käsitellä. Monesti olen joutunut hoitamaan koiraa, jonka hoito on onnistunut vain kuonokopan avula. Kun koiran ruokavaliosta on jätetty luut ja rusto pois, koira on rauhoittunut niin ettei kuonokoppaa ole tarvittu enää.""Parin kolmen nykäisyn jälkeen itsepintaisinkin koira kulkee kauniisti vierelläsi. Jos koirasi vetää tästä huolimatta, olet tehnyt virheitä jossakin. Todennäköisesti ruokavalio on väärä, kotona on levotonta tai kaulapanta ei sovi."


"Palveluskoirarotujen pitäisi olla helppoja koulutettavia, mutta niillä on ongelmia ruoan kanssa. Virheellisen ruokinnan takia moni palveluskoira on vaikea kouluttaa. Vaikeita rotuja ovat esimerkiksi vinttikoirat ja partacollie. Sekarotuiset ovat yleensä terveempiä ja viisaampia kuin monet rotukoirat."

"Koiran ruokavalion pitää perustua viljatuotteille. Nuorelle pennulle ei saa antaa liharuokaa lainkaan. Englannissa parhaat kasvattajat antavat koirilleen liharuokaa aikaisintaan vuoden ikäisestä alkaen"

Puhu koirallesi mahdollisimman paljon. Kerro minne olet lähdössä ja kuinka kauan viivyt. Älä valehtele, koirasi oppii tuntemaan ajan kulun eikä luota sinuun enää jos valehtelet.


Lindblom Lasse Oja Seppo, Oman koiran hoito, Kirsusta hännänpäähän

10 kommenttia:

 1. Vois veikata, että kirjan kirjottajalla on ollu tasan se yks koira, jonka perusteella tuo kaikki on kirjotettu. : DD Aijai, hyvät naurut ainakin saa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulemma eläinlääkäri ja 12cokkeria..... Jaa-a :D

   Poista
 2. "Koiran ruokavalion pitää perustua viljatuotteille. Nuorelle pennulle ei saa antaa liharuokaa lainkaan. Englannissa parhaat kasvattajat antavat koirilleen liharuokaa aikaisintaan vuoden ikäisestä alkaen" Naurattaaaaa! :D Mulle tulee varmaan verenhimoinen tappajabelgi, kun on about 5vko ikäisestä syönyt lihaa. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Deimos on syönyt pelkkää raakaa koko elämänsä. Tosi vihainen koira!"!!1

   Poista
 3. Voi luoja :'''D Naurattaa. Muistan kun joskus luin innoissani jostain gummeruksen kirjasta rotukuvauksia ja piti se oma rotu sieltä tietenkin lukea läpi ja ilmeeni kun mäyräkoiran kooksi kerrotaan keskikokoinen..... Keskikokoiseksi oli muuten määritelty ehkä 40-50 säkäisiä rotuja.

  VastaaPoista
 4. Tuo on paras kirja ikinä. Ostin joskus vuosia sitten kirjaston alelaarista voidakseni saada hyvät naurut. Olen näköjään lukenut sen niin monesti, että tunnistin mistä lainaukset olivat jo ennen kuin olin kirjan kansikuvan postauksen alalaidassa nähnyt... :D

  VastaaPoista
 5. Mitä mä juuri luin!!! :----DD

  VastaaPoista
 6. Lol. :D Tässä taas syy miksi jengin kannattaa tietokirjaa ostaessa varmistaa, että sen lähdeluettelo on tarpeeksi pitkä ja sisältää edes kohtalaisen uusia tutkimuksia.

  VastaaPoista
 7. Voi kirjoittajan koira parkoja! :D

  VastaaPoista
 8. Herranjestas...... Onko tää joku vitsi....?

  VastaaPoista