sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

I think it's all right to go crazy once in a while


Jottei jokainen otsikko olisi "Lentävän belgialaisen legenda osa.3"

Deimos alahan selittää? Mitä sitä on tullu tehtyä?
Tuusula 29.6.2013   NUO-ERI1, SA, VARA-SERT
Hämeenlinna 30.6.2013   NUO-ERI1, SA, PU3, SERT!

Kiitos Tarjalle ja Julialle handlaamisesta! Sekä Ninalle, joka toit palkinnot hajamieliselle :D
Tuusula, Tuomari Saija Juutilainen:
"18kk kauniisti kehittynyt hyvärunkoinen ja luustoinen nuori uros. Erinomaiset linjat ja ryhdikäs olemus. Hieno urosmainen pää, hieman voimakkaat posket. Kiva ilme, hyvä purenta. Hieno korvien kiinnitys. Etuliikkeet saavat tiivistyä, muuten hyvä liikemalli. Kaunis väri ja karva"

Hämeenlinna, Tuomari Katarzyna Fiszdon (Puola):
"Good expression but I'd prefer more pronounced stop & more parallel profile lines. Correct proportions. Strong back. Deep & wide chest. Parallel enough angulated legs. Good movement"

Hämeelinnassa hävittiin kahdelle veteraanikoiralle, mikä ei haittaa pätkääkään. 
Oli aikamoinen kunnia päästä kilpailuluokkaan kahden pitkänlinjan näyttelytähden kanssa.

Majesty... Sama kysymys, mitä?
Tuusula: JUN-ERI1
Hämeenlinna: JUN-T

Saija Juutilainen:
"10kk juniori, jolla hyvät linjat. Lupaava runko, mutta vielä kovin hoikka poika. Urosmainen pää & ilme jossa erinomaiset linjat. Hyvä korvienkiinnitys & purenta. Hieno niskan kaari, ylälinja seistessä voisi olla jäntevämpi. Vielä hieman löysät edestakaisliikkeet, hyvä sivuaskel. Kaunis väri ja hyvin peittävä maski. Saa harjoitella. Hyvä luonne. Seistessä mallikas"

Katarzyna Fiszdon:
"Young dog with typical expression. Head good enough for age. A bit round back and sloping croup. Too narrow chest and not enough forechest. A bit sickled hocks. Excellent pigmentation. He is too shy and needs a lot of show training. Does not let the judge to touch"

Kuten huomaatte, ei tunnista samaksi koiraksi arvostelujen perusteella?
Eikä siinä vielä kaikki. Katarzynan kanssa heilunut kehäsihteeri tuli erikseen vielä ärähtämään minulle "Toi koira olis ansainnu kyllä EVA:n" ja parhaillaan kuulin sihteerin kysyvän tuomarilta että tehdäänkö (vaarallisen koiran)ilmoitus kennelliittoon. Siinä tuomarikin huudahti että EI tehdä.
Todettiin vielä perään että siitä kasvaa tosi vihainen.

Zeus väisteli tuomaria, kiipesi syliinikin. Mitään muuta se ei tehnyt. Pelotti. Ei murahtanut, ei irvistänyt, ei raapinut, ei purrut, vain yritti vilkkaasti lähteä karkuun.
Vaarallisen koiran ilmoitus? Oikeasti!?


Tuomari kokeili Zeuksen kivekset ja huudahti englanniksi "Missä sen toinen kives on?"
Huudahdin säikähtäneenä takaisin "MITÄ!? Sillä on kaksi!?"
Sitten tuomari kokeili uudestaan ja totesi "oho, niin onkin"
Säikähdin jo että mikä ujopalli siellä on.

Se on 10kk pentu, ei sillä mitään jalkapallon kokoisia kiveksiä olekaan. Se on henkisestikin vielä ihan vauva joka turvautuu mamman jalkoihin kun tassuun tulee pipi.
Kieltämättä meinasi itkukin tulla, kasvaa vaarallinen? On vaarallinen? Koska väistää tuomaria ilman minkäänlaisia uhkauseleitä? Zeus on todella kultainen ihmisille ja vaikka esim hotspotin puhdistus sattuisi, se päätyy mieluummin kirkumaan, ei hyökkäämään.

Saija Juutilaisen kanssa Zeusta ujostutti ja läpsi hieman ujon pelleilevästi tassuilla kun yritettiin katsoa hampaita. Tuomari silitti olkapäästä ja hymyili. Sitten katsottiin hampaat, pallit yms ilman ongelmia.
Tuumaili että mukava ujo koira jonka kanssa kun hankitaan kokemusta ja ikää niin hyvä tulee.
Seuraavana päivänä koira onkin suorastaan mielenvikainen?
Kuten ystävänikin totesi:

Näyttelyiden jälkeen koirat saivat palkaksi kunnon "pihvit"
20kg herkkuja, viikko sitten teurastettuja.
Näitä syöpötellessä unohtuu kaikenlainen näyttelystressi.

Olen jokatapauksessa tyytyväinen viikonloppuun. Pojat veti pirun hyvin, verrattuna siihen että  myös Zeus aloitti myös näyttely-uransa kylmiltään ilman harjoitusta. Ei ehditty koskaan edes mätsäreihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti